Välkommen till Linköping

Här finner du vårt senaste nyhetsbrev, som vi även delat ut till dig som boende.
Nyhetsbreven innehåller kort vad som är på gång och annat bra för dig att veta.

Mars

Hej,

Helrenoveringar

Vi fortsätter med den stora satsningen på helrenoverade lägenheter i vårt bestånd. Vi kommer att helrenovera alla lägenheter så fort någon väljer att flytta.

I och med den ökade takten av renoveringar så finns det en risk för störande ljud i din fastighet. Vi gör vårt bästa för att undvika störningar och tackar er för ert överseende!

 

Projekt 2017
Under året kommer vi bland annat att göra detta:

  • Plåtning i Nygård : På husen i Nygård  sitter idag träpanel mellan våningsplanen. Träpanelen är i stort behov av renovering men istället för att byta ut panelen kommer vi att sätta plåt.
  • Målning trapphus: Vi kommer under året att genomföra målning av samtliga trapphus i Nygård. Information om detta kommer löpande att aviseras i trapphusen.
  • Renovering tvättstugor Nygård: Vi vill renovera tvättstugorna i Nygård. Detta kommer innebära att vi sätter in moderna snabba maskiner så vi kan ha fler tvättpass per dag. nya ytskikt, vitt kakel på vägg, grå klinker på golv. Allt för att göra det lättare att hålla rent och snyggt.. Ny el, VVS, säkerhetsdörr, tvätt bänk, städutrusning etc. Vi kommer även sätta in ett bokningssystem där man bokar tvätt tider med sin personliga tagg.
    Renoveringen av tvättstugan innebär ingen hyreshöjning alls för er hyresgäster. För att vi ska kunna göra detta kräver hyresgästföreningen att vi går ut och informerar hyresgästerna och att vi får en påskrift. Vi kommer skicka ut informationsblanketter som vi vill att ni signerar och returnerar till oss.
  • Utemiljö: I Ryd kommer en stor satsning på upprustning av innergårdarna att göras. Hela området är uppdelat i etapper och först ut blir Rydsvägen 2-60. Det är gårdarna mellan trapphusen som kommer att ses över med bl.a. utrensning av buskage, ny grässådd, ny plattsättning vid entréer m.m.

Uteplatsskötsel under sommaren
Skötseln för uteplatsen ansvarar du som hyresgäst för. Det innebär att ni själva måste klippa gräset, häcken och rensa ogräs.
I år kommer vi att vara extra noggranna med hur uteplatserna sköts. Vi kommer att skicka ut ett brev till samtliga hyresgäster som har en uteplats där vi tydligare beskriver hur vi vill att uteplatsen ska skötas.

Om ni vet med er redan nu att ni ska resa bort under en längre period kan vi erbjuda skötsel av er uteplats till ett förmånligt pris. Kontakta Bobutiken så hjälper vi er med det.

Trafik i området
Tillsammans med vårt parkeringsbolag Q-park skall vi försöka minska bilåkandet bland våra hus. Vi vill påminna om att det endast är okej att köra in till porten för i och urlastning. Så snart detta är klart så skall bilen parkeras på avsedd plats. Vi uppmanar alla att ta kontakt med parkeringsbolaget om ni ser felparkerade bilar.

Ordning och Reda

Våra miljövärdar Osman, Omar, Nadir, Qahar och Apenela jobbar hårt för att hålla våra gemensamma ytor rena och fria från sopor. De lägger mycket tid på bortforsling av grovsopor från källare och soprum, sortering av hushållsavfall bland återvinningen och skräpplockning i våra utemiljöer. Tiden för detta skulle kunna läggas på saker som utvecklar området istället, bara alla hjälptes åt att göra rätt. Släng inte godispapperet på marken utomhus, använd soptunnorna som finns utplacerade. Kasta inte gröna påsen i kärlen för tidningsåtervinningen. Släng inte er begagnade soffa eller säng i våra allmänna ytor utan vänta på det containerflak som ställs ut vid varje månadsskifte.
Om alla jobbar tillsammans för ett trivsamt och hållbart bostadsområde kommer vi snabbt se en stor skillnad och en mer välkomnande stadsdel.

 

Nybyggnation av lägenheter i Ryd
Vi vill tacka alla som kom till kontoret på öppet hus och lämnade sina synpunkter till kommunen. Planprocessen är nu i nästa steg i hanteringen och ytterligare information kommer att delges er löpande.

Fira in våren med oss
Vi kommer även i år att samlas för att tillsammans med våra hyresgäster hälsa våren välkommen. Vi grillar korv och bjuder på en vårblomma. Håll utkik i trapphusen, där vi återkommer med datum och tid.

 

Nya öppettider

Telefontider
Måndag  – Fredag                        8.00-11:30

Besökstider
Måndag, Onsdag och Fredag      8.00-11:30

Ny mail eller telefonnummer:
Vet du med dig att du bytt telefonnummer eller har ny email adress? Vänligen kontakta oss så vi kan uppdatera detta i systemet. Ni kan maila oss på linkoping@victoriapark.se eller ringa på  013-232570.
                                                          
Vi önskar er alla en skön vår!

 

Med vänlig hälsning,
Eleonor med personal

 

Fastighetsägare går samman för ett tryggare Skäggetorp