Hässleholmen

Borås Sjöbo | Borås Hässleholmen


Hässleholmen är ett barnvänligt område med naturen nära inpå. Här erbjuder vi lägenheter med allt från ett till sex rum och kök, som alla ligger i 2-4 våningshus. Asfalterade parkeringsplatser och parkeringshus finns i området.

Hässleholmen är uppfört under främst 1960- och 1970-talet med Hässletorg i mitten av området. Du hittar våra lägenheter på Marklandsgatan (kv Reven) och Solvarvsgatan (kv Famnen). Vårt lokala områdeskontor ligger på Solvarvsgatan 89.

I anslutning till Hässletorg finns bland annat Nettobutik, frisörer, pizzeria, medborgarkontor, bibliotek samt Hässlehus fritidsgård. Öster om Hässleholmen finns även en Lidl-butik samt ICA City Brämhult. Direkt söder om kvarteret Famnen finns Hultatorg med bland annat ICA Supermarket, Handelsbanken, frisör och pizzeria. I Hässleholmen finns Bodaskolan (förskola till årskurs 9) samt Fjärdingsskolan (förskola till årskurs 6). På flera håll i stadsdelen finns bastu och tennisbanor. Det är också nära till Boda idrottsplats.

Här har du närhet till naturen och vandringsleder omkring exempelvis Kypesjöarna samt stora grön- och parkområden i anslutning till bostadskvarteren.

För dig som pendlar har du nära påfarter på R40 oavsett om du ska till Göteborg eller Jönköping.

Hässleholmen ligger i öster om Borås med cirka 3,5 km till centrum. Med cykel tar det cirka 10 minuter. Det är tät busstrafik mellan Hässleholmen och Centrum, se Västtrafiks hemsida www.vasttrafik.se, via närliggande busshållplatser längs Åsvägen.

 

Hässleholmen ingår i stadsdelsförvaltningen Öster, en av Borås Stads tre stadsdelsförvaltningar, se Borås Stads hemsida www.boras.se för information om förskolor, skolor samt fritidsverksamhet.