Sjöbo

Borås Sjöbo | Borås Hässleholmen


Sjöbo är ett barnvänligt område med naturen nära inpå. Här erbjuder vi lägenheter med allt från ett till fyra rum och kök, som alla ligger i fyravåningshus. Garage finns att hyra. Asfalterade parkeringsplatser finns intill varje huskropp. Våra lägenheter finner du på Ekängsgatan, kv. Broskskivlingen.

Sjöbo ligger norr om centrala Borås. Här blandas småhusbebyggelse med flerfamiljehus från 1950- talet, med huvudsakligen 3-4 våningar. Kvarteren har stora och välskötta grön- och lekområden. Sjöbo är den stadsdel i Borås som har högst andel bostadsrätter, cirka hälften av antalet bostäder är bostadsrätter. 

I området finns ett centrum, Sjöbo Torg, med bland annat Nettobutik, pizzeria, frisörer, bankomat, apotek och vårdcentral. I anslutning till torget finns Sjöboskolan med förskola och upp till årskurs 6. På Framtid Sjöbo erbjuds en rad aktiviteter av lokala föreningar och organisationer.
I nära anslutning till Sjöbo finns vackra naturområden som exempelvis Öresjön i norr, Viskan som rinner direkt väster om området samt Rya åsar och Boråsparken i söder. Mellan området och centrum finns Borås djurpark, Borås Arena samt handelsområdet Knalleland.

Sjöbo ligger i norra delen av Borås längs Fristadsvägen (väg 42), cirka 5 km till centrum. Med cykel tar det cirka 15 minuter. Bussar till centrala Borås går regelbundet, se Västtrafiks hemsida www.vasttrafik.se. Sjöbo ingår i stadsdelsförvaltningen Norr, en av Borås Stads tre stadsdelsförvaltningar. Stadsdelen omfattar Centrum, Sjöbo och Fristad, se Borås Stads hemsida www.boras.se för information om förskolor, skolor samt fritidsverksamhet.